RTV Brus

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović

18. februara
12:24 2021

 O Programima podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike, žene preduzetnice i mlade

Ministarstvo privrede Republike Srbije raspisalo je 8. februara Javni poziv za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju. Ovaj program se realizuje od 2016. a ove godine za bespovratni deo opredeljeno je 150 miliona dinara, kaže pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović.

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije dve godine u odnosu na godinu apliciranja. Ukupan iznos po zahtevu može biti od 400 hiljada 6 miliona dinara za sve privredne subjekte.

Po prvi put ove godine raspisan je i Javni poziv za podsticanje razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade. Ovaj program je pripremljen i sproveden na inicijativu ministarke privrede Anđelke Atanacković, objašnjava Katarina Obradović Jovanović.

U 17 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija širom Srbije besplatno je na raspolaganju sva neophodna stručna pomoć prilikom konkurisanja na ovaj program podrške Ministarstva privrede.

Iz iste rubrike