četvrtak, 2. decembar 2021.

RTV Brus

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović
19. februara
12:36 2021

Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte i podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme

Ministarstvo privrede i Fond za razvoj i ove godine sprovode Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte a namenjen je najuspešnijima, proizvodnim i firmama koje se bave visokim tehnologijama, ističe pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović. Ovaj program je prema njenim rečima, veoma važan u godini oporavka privrede od posledica pandemije korona virusa a ima za cilj da pomogne investicije u širenje poslovanja.

Ministarstvo privrede Republike Srbije u saradnji sa Razvojnom agencijom i odabranim bankama i lizing kompanijama realizuje i Program podrške za nabavku nove opreme mikro, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama koje se bave proizvodnom i građevinskom delatnošću. Program se realizuje kroz dva zasebna Javna poziva, kaže Katarina Obradović Jovanović.

Kao pilot projekat, program je počeo da se sprovodi 2013. a od 2015. godine do danas beleži konstantan trend rasta kada je reč o broju prijava kao i povećanju budžeta za ovu namenu. Osim lakšeg dolaska do neophodne opreme zarad povećanja konkurentnosti preduzeća Program olakšava i proces uvođenja inovacija i rad na usavršavanju tehnoloških procesa.

Iz iste rubrike