ponedeljak, 4. jul 2022.

RTV Brus

Od 31. oktobra na raspolaganju „Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja“

Od 31. oktobra na raspolaganju „Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja“
26. novembra
12:47 2019

Novoosnovanim preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima, mikro i malim privrednim društvima starosti do dve godine, kao i svima koji su zainteresovani za otpočinjanje sopstvenog biznisa i razvoj poslovanja, od 31.10.2019. godine na raspolaganju je novi nacionalni „Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja“, koji, kao sveobuhvatna podrška, predstavlja snažan razvojni podsticaj privredi Srbije. U tom cilju,  PKS RPK Kruševac organizovala je Info dan povodom prezentacije pomenutog Programa.

Cilj Programa je podsticaj razvoja preduzetništva kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih privrednih subjekata, samozapošljavanje u odgovarajućem segmentu, kao i održivi razvoj i stvaranje novih radnih mesta u Srbiji. Ciljna grupa Programa su početnici u poslovanju i privredni subjekti ne stariji od 24 meseca. Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja obuhvata sve ključne aspekte podrške neophodne za uspeh start ap projekata – petodnevnu obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne bankarske kredite kod komercijalnih banaka, partnera u projektu, garanciju za kredite banaka partnera, bespovratna sredstva korisnicima koji uspešno otplate kredit u iznosu do 20 odsto ukupnog investicionog ulaganja koje se finansira u okviru Programa.

Povoljni bankarski krediti u maksimalnom iznosu od 3.600.000,00 dinara dodeljivaće se za finansiranje investicija (nabavku proizvodne opreme, mašina, postrojenja, sadnica, kupovinu ili adaptaciju poslovnog ili proizvodnog prostora) kao i za obrtna sredstva, uz povoljne uslove otplate i pogodnosti u vidu niže kamatne stope koja je fiksna u maksimalnom iznosu od 5,99% na godišnjem nivou. Informacije o Programu, kao i dokumentacija neophodna za učešće u Programu, mogu se naći na sajtu Ministarstva privrede i PKS.

Iz iste rubrike