RTV Brus

Ministarka privrede Anđelka Atanasković u poseti Kanjiži

14. juna
10:58 2021

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je proizvodni pogon firme „Geneza“ DOO u Kanjiži, gde je potom održala radni sastanak sa direktoricom firme i čelnicima opštine Kanjiža. Učesnici sastanka razmatrali su kojim mehanizmima se domaći privrednici mogu podržati, kao i koja je uloga lokalnih samouprava u tome.Tom prilikom ministarka je poručila da je ministarstvo spremno da podrži mlade preduzetnike, kao i da dodatno ohrabri žene da se upuste u preduzetništvo.

Suvlasnica i direktorica firme „Geneza“ DOO osvrnula se na proteklu poslovnu godinu koju je obeležila pandemija, te istakla da je državna pomoć za isplatu ličnih dohodaka izuzetno značila, jer je proizvodnja tekla neomatano, ali je prodaja išla smanjenim tepom. Ona je još istakla kako se firma uvozom i proizvodnjom hrane uspešno bavi već 26 godina, te im je izuzetna čast što se u to ovog puta uverila i ministarka.

Ministarka je ovom prilikom još jednom pozvala preduzetnike da iskoriste podsticaje Ministarstva privrede u vidu raspisanih konkursa, kako bi se srpska privreda što pre oporavila i nastavila da napreduje tamo gde je stala pre izbijanja pandemije.

Iz iste rubrike