četvrtak, 20. februar 2020.

RTV Brus

DIREKTORU PKS-RPK KRUŠEVAC URUČENA NAJVIŠA NAGRADA „SAVEZA DESANTNIKA RUSIJE“ – ŠPAD V.F.MARGELOVA

DIREKTORU PKS-RPK KRUŠEVAC URUČENA NAJVIŠA NAGRADA „SAVEZA DESANTNIKA RUSIJE“ – ŠPAD V.F.MARGELOVA
26. jula
11:46 2019

U cilju vođenja pregovora o pitanjima proširenja i jačanja ekonomske i kulturne saradnje između gradova-pobratima Kruševca i Lipecka, na poziv Gradonačelnika grada g-đa Lipecka J.J. Uvarkine, delegacija grada Kruševca posetila je Lipeck u periodu od 19-22. jula 2019.godine. U zvaničnoj delegaciji pored direktora PKS-RPK Kruševac g-dina Predraga Vukićevića bio je i predsednik Skupštine grada Kruševca g-din Živojin Miloradović.

Na Svečanoj sednici Skupštine deputata grada Lipecka za veliki doprinos u razvoju i jačanju prijateljskih veza naroda Rusije i Srbije, vernost idejama društvene diplomatije i saradnji veterana uručena je najviša nagrada „Saveza desantnika Rusije“ – špad V.F.Margelova. Nagradu je predao predsednik Vazduhoplovne desantne vojske g-din Evgenij Semenovič Čunosov.

Prilikom posete Lipecku upriličen je veliki broj sastanaka, ostvareni su značajni poslovni kontakti sa predstavnicima Grada Lipecka i Privredne komore grada Lipecka, predsednikom g-dinom Anatolijem Vasiljevičem Golcovim, njegovim saradnicima i privrednicima. Na sastancima je razmatrana buduća saradnja koja će se zasnivati na uzajamnoj pomoći, podršci i razmeni zvaničnih kontakata sa saradnicima Privredne komore grada Lipecka iz Ukrajine, Poljske, Češke, Gruzije i Čečenije i evropskim saradnicima PKS-RPK Kruševac iz Slovenije, Slovačke, Mađarske, Rumunije i dr. Tokom pregovora dogovoren je zajednički nastup Komora na izložbi Ekspo Rusija-Srbija u martu 2020.godine u Beogradu, intenzivnija i stalna sektorska saradnju na nivou svih sektora ovih dveju komora, razgovarano je o zajedničkoj organizaciji poslovnog foruma u Republici Srbiji, a dostavljene su ponude, cenovnici i predlozi za saradnju sa kompanijama iz Rasinskog okruga. Kao prioritet buduće saradanje definisano je povezivanje malih i srednjih preduzeća sa ovih teritorija.

Delegacija grada Kruševca u okviru svečanosti povodom proslave Dana grada Lipecka i Dana metalurga – 85 godina od osnivanja Metalurškog kombinata u Lipecku prisustvovala je i brojnim događajima: otkrivanju spomenika Lipeckog slikara Sorohina, otvaranju parka za decu u organizaciji fabrike Metalurg Lipeck, obilasku Nižnjeg parka, fabrike Železare Metalurg koja zapošljava 30.000 radnika i posetila je industrijski park Grada Lipecka.

Juli mesec 2019.godine bio je mesec srpske kulture i grada Kruševca u Lipecku, a delegacija Kruševca imala je čast da prisustvuje prezentaciji svih dešavanja upriličenih u čast grada Kruševca i Republike Srbije.

Iz iste rubrike