RTV Brus

Teška mehanizacija JKP Rasina Brus na zadatku raščišćavanja zavejanih seoskih puteva u Krivoj Reci

19. marta
17:56 2021

Već u ranim jutarnjim satima teška mehanizacija JKP Rasina Brus našla se na terenu u Krivoj Reci, na zadovoljstvo meštana, na zadatku raščišćavanja zavejanih seoskih puteva. Cilj je, kako ističu u lokalnoj samoupravi u Brusu, doći do najudaljenijih krivorečkih zaseoka i domaćinstava i omogućiti svim meštanima mobilnost i u zimskom periodu. Prema rečima pomoćnika predsednice opštine Ivana Đokića jednaki osnovni uslovi za život svih građana opštine, obaveza su i jedan od glavnih ciljeva lokalne vlasti u Brusu.

Za staračka domaćinstava koja su i većinska u Krivoj Reci, pomenuta akcija je od nemerljivog značaja, kaže odbornica u SO Brus Svetlana Novčić, koja preko 30 godina, kao medicinska sestra, obilazi najstarije meštane i u zimskim mesecima.

Smetovi od 1 i po i viši, nisu izneneđenje na nadmorskoj visini od preko 1000 metara. Ipak meštani naglašavaju da im zavejani putevi tokom zime stvaraju velike probleme u svakodnevnoj komunikaciji pre svega đacima i zaposlenima.

U vanrednim okolnostima, poput ove, kada je zbog visine snega i neodgovarajuće mehanizacije to nemoguće, meštani mogu računati na pomoć nadležnih. Nećemo stati dok svi putevi ne budu očišćeni, poručuju iz lokalne samouprave u Brusu.

Iz iste rubrike