RTV Brus

Saopštenje OPŠVS povodom nevremena koje je zahvatilo opštinu Brus

Saopštenje OPŠVS povodom nevremena koje je zahvatilo opštinu Brus
21. maja
11:36 2020

Povodom pojave elementarnih nepogoda koje su proteklih dana zadesile teritoriju opštine Brus, opštinski štab za vanredne situacije oglasio se saopštenjem u kome se između ostalog kaže da je velika količina padavina praćena gradom i jakim olujnim vetrom meštanima nanela veliku materijalnu štetu. U nekim delovima opštine padao je grad veličine oraha.

Prema informacijama koje su dobijene sa terena najvišu su pogođena sela Kriva Reka, Osredci, Velika Grabovnica, Mala Grabovnica, Botunja, Graševci, Vlajkovci, Žiljci i pojedini delovi grada. Najveća materijalna šteta naneta je poljoprivrednim proizvođačima, ali je bilo i oštećenja krova objekata, automobila, drveća i dr.

Formirane su Komisije za procenu štete izazvanih elememtarnim nepogodama koje obilaze teren, kako bi izvršile procenu nastale štete, nakon čega će republičkoj Vladi biti upućen zahtev za pomoć u otklanjanju posledica elememtarne nepogode. Meštani koji su ovim povodom pretrpeli štetu, mogu Zahtevom da se obrate nadležnoj Komisiji.

Iz iste rubrike