RTV Brus

Sa sedme sednice SO Brus

11. marta
13:20 2021

Na sedmom skupštinskom zasedanju opštine Brus izglasan je prvi rebalasns budžeta za tekuću godinu, projektovan na 608 miliona dinara, čime je, prema rečima šefa odseka za privredu i finansije opštinske uprave opštine Brus Danice Lazarević, zabeleženo povećanje u iznosu od 45 miliona, u odnosu na prvobitno projektovan budzet.Većinom glasova utvrdjen je prestanak mandata odborniku i šefu odborničke grupe „Aleksandar Vučić za našu decu“ Ivanu Markoviću, mandat je potvrdjen Slobodanki Petrović, a za novog šefa odborničke grupe bruskih naprednjaka imenovan je Aleksandar Mitrović.

Najviše polemike na sedmom skupštinskom zasedanju izazvale su tačke 20 i 21 dnevnog reda, razmatranje izveštaja o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa Poslovanja „JKP Rasina“ za period od januara do juna odnosno do septembra 2020. Na brojna pitanja predstavnika prethodne lokalne vlasti, odgovorila je i predsednca opštine Brus dr. Valentina Milosavljević.

Opština Brus, preduzela je sve dodatne korake u rešavanju problema naplate dugovanja firme „Topas“ iz Blaca meštanima Batota i Žareva, za rod maline iz perioda 2019. godine, istakla je drValentina Milosavljević.

Odbornici SO Brus većinom glasova usvojili su i odredbu o upravljanju, uslovima i načinu poslovanja javnih parkirališta čime se uredjuje način plaćanja cene parkiranja. Na sednici je utvrđen i novi cenovnik za korišćenje usluga „JKP Rasina“. Na sedmom skupštinskom zasedanju između ostalog usvojeni su i predlozi odluka u obezbeđenju javnog osvetljenja na teritoriji opštine, utvrđivanju naziva ulica, predlozi Programa budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, finansijski plan predsednika opštine, Skupštine opštine, opštinske uprave i pravobranilaštva kao i finansijski planovi većine korisnika budžeta za tekuću godinu.

Iz iste rubrike