petak, 23. februar 2024.

RTV Brus

Protest povodom izgradnje mini-hidroelektrane u Banjskom parku

01. februara
16:03 2018

Nakon donošenja odluke SO Brus o poništaju izdatih lokacijskih uslova i građevinskih dozvola vezanih za izgradnju cevovodne mini hidroelektrane na Graševačkoj reci u lokalnoj samoupravi  pozivaju se na obavezu poštovanja obustave radova a na osnovu rešenja građevinskog inspektora Opštinske uprave Brus. Sa druge strane investitor nastavlja radove pozivajući se na zakonitost dozvola koje poseduje. Pomenuta dešavanja proteklih dana izazvala su protestna okupljana meštana naseljenih mesta Radmanovo, Žiljci, Vlajkovci, Drtevci, Brus direktno pogođenih pomenutim spornim dozvolama, rekao je u obraćanju novinarima predsednik opštine Brus Milutin Jeličić. On je podsetio da prilikom izdavanja lokacijskih uslova i građevinskih dozvola nije poštovan prostorni plan opštine Brus kao krovni planski dokument.

Jeličić se zatim obratio i građanima okupljenim u glavnoj gradskoj ulici najavljujući dalje korake na obustavi radova na izgradnji i postavljanju cevovoda naglasivši da su protiv odgovornih osoba podnete krivične prijave.

U nameri da zaštite svoje interese meštani su prethodnog dana pokrenuli  peticiju o zabrani dalje izgradnje cevovodne mini-hidroelektrane koju je do sada potpisalo blizu 2000 građana. Iz centra grada građani su sa čelnicima lokalne samouprave nastavili protestnu šetnju do Banjskog parka u kome su i danas nastavljeni radovi na izgradnji sporne mini-hidroelektrane.

Iz iste rubrike