RTV Brus

Predsednik Vučić najavio nova ulaganja u opštini Brus

20. avgusta
17:38 2021

Povodom 19. avgusta, Dana opštine, Brus je posetio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Na prostoru nekadašnjeg Dečjeg odmarališta na Vračaru, dočekalo ga je nekoliko hiljada građana a dobrodošlicu su mu poželeli najmlađi, članovi KUU “Kopaonička frula”. Obraćajući se okupljenim meštanima bruskog kraja predsednik Vučić je rekao da će država već do kraja godine u obnovu puteva u Opštini Brus investirati pola miliona evra.

Biće urađena rekonstrukcija Vodovoda Vignjište a radiće se i kanalizaciona i gasna mreža kako bi se stvorili bolji uslovi za život građana i dolazak investitora.
Sa ciljem bolje snabdevenosti električnom energijom, predsednik je najavio izgradnju dve trafostanice trafostanice 35/10 u Lepencu i na Jarmu, sa najmodernijom opremom u sistemu daljinskog upravljanja.

Biće renovirano i Dečje odmaralište Vračar a već u narednih sedama dana „JKP Rasina“ biće poklonjen nov kamion smećar.

Tokom posete Brusu, predsednik Vučić je obišao porodično preduzeće za preradu voća i povrća, „Voni M“ i destileriju „AS grup“ u selu Igroš Sa najsavremenijom opremom, velikim kapacitetima i visokim kvalitetom ova destilerija spada u red vodećih u domaćoj proizvodnju voćnih rakija koje se izvoze i na tržišta EU i SAD.


U delegaciji Republike Srbije bili su i Brus su posetili ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, direktor BIA Bratislav Gašić, direktori Koridora Srbije Aleksandar Antić, i „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak kao i gradonačelnik Brograda Zoran Radojičić.

Iz iste rubrike