ponedeljak, 25. maj 2020.

RTV Brus

Položeni venci na grob Gorana Raičevića u Strojincima

10. maja
16:55 2019

Povodom dvadesetogodišnjice od smrti proslavljenog atletičara, Gorana Raičevića, predstavnici lokalne samouprave i Udruženja boraca odali su počast ovom zaslužnom Brusjaninu na groblju u Strojincima, gde je sahranjen.

Umesto na maraton u Grčku, Goran Raičević je tokom 1999. godine otišao  na prvu liniju fronta na Kosovo, gde je 6. maja ubijen snajperom albanskih separatista. U ime opštine Brus venac je položio predsednik Saša Milošević, direktor Sportskog centra Nenad Milenković i predsednik Udruženja boraca Gorjan Jakovljević. Opština već 20 godina čuva uspomenu na jednog od najzaslužnijih Brusjana, koji je život posvetio ateltici i domovini, rekao je ovom prilikom Gorjan Jakovljević….

Goran Raičević ili Rajko, kako su ga prijatelji oslovljavali, rođen je 1963., atletikom je počeo da se bavi kao učenik petog razreda u osnovnoj školi Branko Radičević u Razbojni a profesionalnu karijeru započeo u Crvenoj zvezdi. Završio je agronomiju na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu. Bio je državni reprezentativac, uzastoni petostruki prvak belog krosa i rekorder, višestruki prvak Balkana. Osim zahvalnih sugrađana sećanje na ovog čuvenog srpskog ateltičara čuvaju supruga Jelena i dvoje dece Katarina i Nikola.

Iz iste rubrike