sreda, 4. oktobar 2023.

RTV Brus

Najuspešniji Brusjani na prijemu kod predsednice opštine

09. juna
08:53 2021

Ovo su najuspešniji mladi Brusjani, nosioci najviših priznanja na državnim predmetnim takmičenjima. Tim povodom za njih 12-oro, priređen je prijem u kabinetu predsednice opštine Brus. Znanje je osnovni ljudski kapital koji vam niko ne može oduzeti rekla je ovom predsednica opštine Brus uz čestitke učenicima i nastavnicima za postignute rezultate.

Među nagrađenima su učenici osnovnih škola „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Branko Radičević“ iz Razbojne, bruske Srednje škole i odeljenja muzičke škole Stevan Hristić. Sanja Džodić zauzela je prvo mesto na književnoj olimpijadi i republičkom takmičenju iz srpskog jezika, dok je Mina Petrović bila treća. Sanja Radmanovac osvojila je 2. mesto na matematičkom turniru, a Milica Dačković 3. na republičkom takmičenju iz francuskog jezika. Mina Deljanin bila je 3. na republičkom takmičenju u skoku u dalj, a Nevena Čikarić 3. na državnom prvenstvu u džudou. Luka Milanović pobednik je republičkog takmičenja iz solfeđa, dok je Vukašin Mitrović bio prvi na međunarodnom takmičenju mladih muzičara na klaviru. Bruski srednjoškolci Andjela Stanić, Violeta Vukojević i Nemanja Radmanovac, osvojili su 2. mesto na takmičenju iz preduzetništva, dok je Miona Čolić bila 3. na poetskom takmičenju Desanaka Maksimović.

Uvažavanje postignutih rezultata svojevrstan su podstrek za naredni period, mišljenje je većine nagrađenih učenika.

Za najbolje bruske učenike biće organizovana jednodnevna poseta Beogradu, 18. juna, to je prema rečima predsednice opštine jedan od načina da se nagrađenim učenicima zahvalimo za afirmaciju znanja i promociju opštine Brus.

Ekskurzijom je obuhvaćen prijem u Narodnoj skupštini, poseta Narodnom i muzeju iluzija, obilazak Starog dvora i Kalemegdanske tvrđave i poseta Zološkom vrtu.

Učenicima i nastavnicima čestitke su uputili i zamenica predsednice opštine Milijana Todorović i šef odseka za društvene delatnosti Nikola Zbiljić.

Detalji o odlasku na jednodnevnu ekskurziju biće dogovoreni na sastanku predstavnika lokalne samouprave sa roditeljima nagrađene dece i direktorima škola.

Iz iste rubrike