subota, 2. decembar 2023.

RTV Brus

Ministar Gašić razgovarao sa ambasadorima, radi unapređenja saradnje

Ministar Gašić razgovarao sa ambasadorima, radi unapređenja saradnje
23. novembra
09:15 2022

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić imao je više sastanaka sa ambasadorima, koji su izrazili veliko interesovanje za susret sa njim, radi unapređenja saradnje.

Ministar Gašić razgovarao je sa ambasadorima Delegacije Evropske unije Emanuelom Žiofreom, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Šan Meklaud, Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, Republike Slovenije Damjanom Bergantom, Države Katar Farisom Rumi Al-Naimijem, Države Izrael Jahelom Vilanom, Arapske Republike Egipat Baselom Salahom i sa šefom Misije OEBS, ambasadorom Janom Bratuom.

Tokom ovih sastanaka, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima unapređenja policijske saradnje, bezbednosnim pitanjima i prioritetima u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Istaknuta je dobra saradnja sa ovim državama i organizacijama, pre svega u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i ilegalnih migracija, kao i očekivanje da će u narednom periodu ona biti intenzivirana.

Iz iste rubrike