RTV Brus

„Drvene lutke“ Đorđa Mitrovića u bruskoj Narodnoj boblioteci

„Drvene lutke“ Đorđa Mitrovića u bruskoj Narodnoj boblioteci
20. juna
16:01 2024

„Drvene lutke“, autobiografija Đorđa Mitrovića iz Prokuplja, kome je po rođenju utvrđena retka bolest artrogripoza, emocionalna je priča o borbi mladog čoveka sa naizgled nerešivim životnim teškoćama. „Ja sam ono što nikada ne biste pretpostavili i nisam ništa od onoga što biste rekli o meni na prvi pogled“, zapisao je autor na poleđini knjige, koja je izazvala veliko interesovanje na promociji predstavljena u čitaonici Narodne biblioteke Brus. Ovaj budući master inženjer fitofarmacije, u knjizi deli lične izazove i trijumfe, opisuje one koji su mu bili bili podrška na putu odrastanja i donosi uverenje da je sve moguće ako čovek ima dovoljno snage i jako veruje u to.

Sledeći korak je na nama, na celom društvu, da ovom hrabrom borcu i stvaraocu pomognemo da nastavi čvrsto da hoda na svom životnom putu, istakla je direktorka Narodne biblioteke Brus Milica Minić.

„Važno je napomenuti da ova knjiga ne pripada samo meni, već svima vama. Zato vas pozivam da naručite vaš primerak“, poručuje Đorđe, koji će deo zarade od prodaje donirati u humnitarne svrhe.

Iz iste rubrike