subota, 31. oktobar 2020.

RTV Brus

Društvo MNRL „Pčelica“ Brus u vreme vanrednog stanja

08. aprila
13:27 2020

U skladu sa trenutnom situacijom u zemlji i proglašenjem vanrednog stanja, kao i preporukama nadležnih domaćih i međunarodnih institucija u vezi sa pandemijom koronavirusa, Dnevni boravak Društva MNRL Pčelica Brus privremeno je zatvoren, ističe sekretar koordinator Tanja Milenković Đokić. Istovremeno, sve aktivnosti koje podrazumevaju grupni rad sa korisnicima su obustavljene do daljnjeg.

I u okolnostima vanrednog stanja spremni smo da obavljamo svoje redovne aktivnosti u meri potreba svojih korisnika, navodi Milenković Đokić. Iako su u Dnevnom boravku organizovana svakodnevna dežurstva zaposlenih, ključni problem u realizaciji aktivnosti i obaveza i komunikaciji sa korisnicima je nedostatak kompjterske opreme i interneta za većinu korisnika u ruralnim sredinama.

Za 15 korisnika Dnevnog boravka, obezbeđen je, u slučaju potrebe prevoz do zdravstevnih ustanova i dostava namirnica i lekova na kućnu adresu.

Kako se u Društvu MNRL Pčelica Brus suočavaju i sa izvesnim probelmima finansijske prirode, za pomoć su se kažu obratili brojnim humanitarnim organizacijama. Odgovor je za sada stigao iz Fondacije “Vlade Divac”.

Kao udruženje koje prepoznaje probleme s kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju, trudićemo se da i u narednom periodu na adekvatniji način odgovorimo na njihove potrebe kao vid direktne pomoći i podrške ovoj kategoriji naših sugrađana, zaključuje Milenković Đokić.

Iz iste rubrike