subota, 4. decembar 2021.

RTV Brus

Direktor BIA dobio presudu protiv predsednika GO Narodne stranke u Kruševcu

Direktor BIA dobio presudu protiv predsednika GO Narodne stranke u Kruševcu
15. novembra
15:44 2021

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić dobio je sudsku presudu protiv predsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Kruševcu Dejana Stevanovića, koga zastupa advokat Vladimir Gajić, zbog povrede časti i ugleda.

Osnovni sud u Kruševcu je u septembru tekuće godine doneo presudu da Dejan Stevanović iz Kruševca plati odštetu u iznosu od 350.000 dinara direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću zbog navoda iznetih u emisiji “Studio N1 Live” pri čemu je u nizu neistinitih informacija povredio čast i ugled direktora BIA.

S obzirom da je Bratislav Gašić ugledni nosilac državne funkcije, direktor BIA, ali i porodičan čovek koji je oženjen i otac troje dece, izneti navodi izuzetno štete njegovoj karijeri i profesionalnom ugledu, ali i njegovoj porodici koja je bila vidno uznemirena povodom iznetih informacija.

Naime, Stevanović je na pomenutoj televiziji govoreći o tome da je obnova Glavnog trga u Kruševcu prema njegovim rečima „bacanje novca“ naveo da je restoran „Pionirski park“ izdat u zakup Gašićevom bratu bez tendera na 99 godina.

Takođe, istakao je da je „Bagdala“ navodno sređena parama građana Kruševca, a Jastrebac sređen i privatizovan, uz navode da je pomenuti objekat u vlasništvu porodice i prijatelja direktora BIA.

Stevanović je komentarisao i bivši hotel „Rubin“ rekavši da se ne zna ko je novi vlasnik, te da se veruje da se Trg sređuje zbog istog, a zatim izneo i neistine o tenderskoj dokumentaciji za davanje koncesija na izgradnju podzemne garaže pri čemu je naveo da će po projektu „jedan krak izlaza iz garaže biti povezan sa zgradom Kocke koja je u vlasništvu kumovskih veza porodice Gašić”.

Imajući u vidu gore navedeno, kao i utvrđeno činjenično stanje o tome da je Dejan Stevanović u predmetnom TV prilogu izneo niz neistina, sud je shodno odredbi čl. 200 Zakona o obligacionim odnosima našao da tužiocu pripada novčana naknada za povredu časti i ugleda u iznosu od 350.000 dinara.

Inače, novac ce biti uplaćen u humanitarne svrhe , po pola Domu za decu “ Jefimija“ i Centru za decu sa posebnim potrebama u Kruševcu.

Iz iste rubrike