RTV Brus

FK Kopaonik iz Brusa najveće iznenađenje zonskog fudbala

FK Kopaonik iz Brusa najveće iznenađenje zonskog fudbala
27. novembra
15:55 2020

FK Kopaonik iz Brusa jesenji je prvak Zone Zapad u sezoni 2020/21

Od 15 odigranih utakmica Brusjani su zabeležili 12 pobeda, jedan poraz i dva nerešena rezultata, sa ukupno 38 bodova. Pobedom od 3:0 nad Juhorom Kopaonik je potvrdio prvu poziciju pa će prolećni deo prvenstva dočekati sa 4 boda više u odnosu na drugoplasirano Meševo, kaže predsednik kluba Dragan Vidojević.

Kao prvoplasirani na tabeli, Brusjani su prema rečima novinara i dobrog poznavaoca sportskih prilika Gorana Minića, najveće iznenađenje zonskog fudbala. Tim pre što po prvi put u istoriji kluba, nastupaju pre svega mladi bruski igrači.

Nakon osam odigranih kola u klubu je došlo do promene na trenerskoj poziji – trenera Jeftimija Milovanovića zamenio je Živorad Živković. On ne krije zadovoljstvo postignutim ali ni očekivanja u prolećnom delu prvenstva.

Kapiten bruskih fudbalera je Miloš Živanović, uz Predraga Vukojevića najbolji strelac tima sa 6 postignutih golova.

Imajući u vidu tradiciju kluba dugu 9 decenija ali i izuzetne rezultate, u FK Kopaonik sa optimizmom dočekuju prolećni deo prvenstva. Osim ulaska u Srpsku ligu, očekivanja su, da će se uz razumevanje i pomoć lokalne samouprave, rešiti i dugogodišnji nagomilani finansijski problemi.

Iz iste rubrike