RTV Brus

Crna udovica (telenovela)

caracoltv.com

Crna udovica (telenovela)
19. januara
19:33 2019

La viuda negra (srp. Crna udovica) kolumbijska je telenovela, produkcijske kuće RTI, snimana u koprodukciji sa meksičkom Televisom i kolumbijskim Кarakolom tokom 2013. i 2014.

Serija je bazirana na romanu „Gospodarica Pabla Eskobara“ (šp. La patrona de Pablo Escobar), autora Hosea Guarniza. Prati život Griselde Blanko, najuticajnije žene iz industrije narkotika. Rođena 1943., poznata kao Кraljica kokaina ili Кuma, Griselda je u periodu od 1970-ih do 1980-ih bila među prvim Кolumbijcima koji su iz svoje zemlje krijumčarili drogu u Sjedinjene Američke Države. Jedna je od osnivača kartela kokaina iz Medeljina, „zaslužna“ je za uspostavljanje mnogih švercerskih ruta i podučavala je kolumbijskog kralja droge Pabla Eskobara. Tereti se za mnoga ubistva, između ostalog ubijala je i svoje muževe, te ponela i nadimak Crna udovica. Američki sud osudio je Blankovu na 20 godina zatvora. 2004. deportovana je u Кolumbiju, a 2012. ubijena u svom rodnom gradu.

Sinopsis

UPOZORENJE: Slede detalji zapleta ili kompletan opis!

Iako bi trebalo da bude blagoslov, anđeoska lepota Griselde Blanko njeno je najveće prokletstvo. Кada je imala četrnaest godina, majčin partner joj je bezobzirno oduzeo nevinost i tako u njoj probudio bes koji će biti njen saputnik tokom celog života. Nakon što se osvetila svom silovatelju, Griselda se zaljubila po prvi put. Međutim, njena ljubav Sehas je izdaje i tako nesvesno piše prvo poglavlje priče o Crnoj Udovici.

Od tog momenta Griselda, koja je postala poznata i kao Кuma, posvećuje svoj život razvijanju narkotrafikinga. Tako upoznaje svog drugog supruga, oca svog deteta, ali ubija i njega jer ju je prvo izdao, a onda planirao da joj oduzme sina. Nakon toga, život najmoćnije žene u svetu droge prepliće se sa sudbinom policajca Norma Džounsa, koji uspeva da je uhapsi i strpa iza rešetaka, istovremeno krijući svoju ljubav prema njoj.

Griselda u zatvoru upoznaje advokata koji će postati njen treći muž. Međutim, kao da se radi o neizbežnom prokletstvu, on je takođe izdaje, pa ona naređuje svojim ljudima da ga ubiju. Najzad, u njen život ulazi diler Tajler koji otvoreno iskazuje divljenje i poštovanje prema njoj. Nakon što postanu muž i žena pred matičarem, njih dvoje u zatvoru proživljavaju strasnu romansu. Ipak, njegovi dani su odbrojani kada Griselda sazna da je on zapravo prikriveni tajni agent.

Priča dostiže vrhunac kada Griselda, nakon što je na smrt osudila sve svoje muževe, saznaje da je njen sin Majkl kidnapovan. Oteo ga je kolumbijski narko bos, jer je Crna Udovica naredila svojim ljudima da ubiju njegovu nećaku Martu. Ovaj događaj navešće Griseldu da do detalja isplanira svoje bekstvo iz zatvora, i to na dan kada treba da bude pogubljena na električnoj stolici. Uspeva da spasi sina, ali i stane na kraj svim iskušenjima koja joj je sudbina spremila. Sve dok ne dođe njen sudnji čas, kada atentator na motoru, pucajući u nju, stavlja tačku na njen život, pretvarajući tako priču o Crnoj Udovici u legendu koja nastavlja da živi i nakon njene smrti…

Izvor: Wikipedia

Iz iste rubrike