RTV Brus

Nagrada za biznis ideje bruskih srednjoškolaca

27. aprila
13:12 2021

Na takmičenju srednjih škola iz oblasti start up i učeničkog preduzetništva pod nazivom „Osmisli ideju i stavi je u funkciju“, bruski srednjoškolci osvojili su drugo mesto. Ove godine zbog epidemiološke situacije takmičenje je organizovano on line.

Konkurs za odabir inovativnih biznis ideja za učenike završnih razreda srednjih škola pokrenula je Beogradska bankarska akademija. U finalu takmičenja, u konkurenciji 12 timova iz cele zemlje, učenici 4. razreda Srednje ekonomske škole Brus, smer finansijski administrator, Anđela Stanić, Violeta Vukojević i Nemanja Radmanovac, osvojili su 2. nagradu. Ideja mladih Brusjana zasnovana je na kreiranju pametnog uloška za obuću koji bi, omogućio kontrolu kretanja i nivoa utrošene energije tokom aktivnosti. Namenjen je starim kao i osobama sa oštećenim vidom ili demencijom, ali i sportistima i rekreativcima.

Cilj takmičenja je podizanje preduzetničkog kapaciteta mladih ističe profesorka ekonomske grupe predmeta u bruskoj Srednjoj školi Snežana Šović.

Prvo mesto pripalo je učenicima Elektro-tehničke škole iz Zrenjanina za ideju pametne olovke. Bez obzira na postignut rezultat, svi učesnici su dobili sertifikate a kao nagradu, i mogućnost upisa na Beogradsku bankarsku akademiju bez polaganja prijemnog ispita.

Iz iste rubrike