četvrtak, 6. avgust 2020.

RTV Brus

Đorđe Tomić jedan od najboljih bruskih đaka svih vremena

29. jula
13:46 2020

O uspesima petnaestogodišnjeg Đorđa Tomića i njegovom daru za prirodne nauke u Brusu i okolini svi znaju. On je učenik generacije u OŠ “J.J.Zmaj” i jedan od najboljih bruskih đaka svih vremena. Među brojnim nagradama svakako su najvažnije republičke iz matematike i fizike, a njih Đorđe ima 8 prvih, 4 druge i 2 treće. Imajući u vidu netprosečne rezultate, sasvim je logično što će Đorđe dalje školovanje nastaviti u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu.

Iako je u prvim godinama školovanja ređao priznanja iz većine školskih predmeta, ubrzo je došao do izražaja njegov talent za prirodne nauke pa su mu matematika I fizika postali prioriteti. I to nije sve. Tokom godina nizali su se uspesi, pobede i zlatne medalje na republičkom nivou iz fizike, takmičenjima matematičara Misliša, Kengur i Matematičkim turnirima osnovnih škola Srbije. Šesti razred je završio sa po dve prve i druge i jednom trećom nagradom a u sedmom je ponovio prethodni uspeh.

I u prošloj školskoj godini Đorđe je izborio plasman na Državna takmičenja, koja zbog epidemiološke situacije nisu održana. Na kraju da spomenemo, njegov poseban dar prepoznali su i u lokalnoj samoupravi zbog čega je Đorđe za postignute rezultate nakon šestog razreda nagradjen Zahvalnicom a godinu dana kasnije, najvišim priznanjem, Plaketom grada Brusa.

Iz iste rubrike