četvrtak, 23. septembar 2021.

RTV Brus

RPK:Sastanak Ministarke privrede Anđelke Atanasković sa sa privrednicima Opštine Brus

RPK:Sastanak Ministarke privrede  Anđelke Atanasković sa sa privrednicima Opštine Brus
23. avgusta
11:09 2021

Ministarka privrede Anđelka Atanasković, prilikom posete Opštini Brus, sastala se sa privrednicima gde su razgovarali o privrednom ambijentu i načinima za unapređenje.
Sastanku su pristovale i v.d. PKS RPK Kruševac Maja Marković i predsednica Opštine Brus dr Valentina Milosavljević.

Na sastanku je istaknuto da je dijalog između privrednika i države od velikog značaja za razvoj ekonomije.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković informisala sagovornike o programima Ministarstva privrede koji su im na raspolaganju.

„U budžetu za podsticaj privredi za ovu godinu izdvojeno je 17,6 milijardi dinara. Za podsticaje za direktne investicije izdvojeno je nešto više od 15 milijardi dinara, dve milijarde dinara izdvojeno za nekoliko programa podrške sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, dok je u budžetu planirano oko 1,6 milijardi dinara kada je reč o infrastrukturnim projektima i merama regionalnog razvoja”, rekla je ministarka Anđelka Atanasković.

Navedeno je da su ukupno odobrena bespovratna sredstva za Brus u periodu od 2015. do 2020. godine je oko 25 miliona dinara, dok je vrednost ostvarenih ukupnih investicija u istom periodu kroz program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme, kroz razvojne projekte i kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, nešto više od 102 miliona dinara.

Ovom prilikom Atanasković je pozvala privrednike da osmisle dobre projekte i da apliciraju za sredstva Ministarstva privrede.


“Moramo da radimo na tome da zadržimo našu decu u Srbiji. Mi imamo vredne i talentovane ljude, moramo da ih podržimo kako bismo svi zajedno unapredili privredu naše zemlje, a samim tim obezbedili još bolji životni standard”, zaključila je ona.

Iz iste rubrike