subota, 26. septembar 2020.

RTV Brus

Raspisan Javni poziv za nabavku mašina i opreme u biljnoj proizvodnji u 2020. godini

29. maja
13:49 2020
Rok za podnošenje zahteva od 1. do 15. juna

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne biljne proizvodnje biljnih kultura u 2020. a zahtevi se podnose od 1. do 15. juna. Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac, koji je između ostalog, u potpunosti realizovalo investicije za koje podnosi zahtev u tekućoj godini, kaže ispred Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Brus Stojan Raičević…

Za odobravanje prava na podsticaje u skladu sa ovim Javnim pozivom opredeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 700.000.000 dinara. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u skladu sa ovim Javnim pozivom je 1.500.000 dinara objašnjava Raičević.

Dodatni uslovi važe za područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, među kojima je i opština Brus.

Postupak za ostvarivanje prava na podsticaje pokreće se podnošenjem Zahteva Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja a za sve dodatne informacije poljoprivrednici se mogu obratiti Fondu za razvoj poljoprivrede.

Iz iste rubrike