četvrtak, 4. jun 2020.

RTV Brus

PKS-RPK Kruševac: Sa Međunarodnog sajma poljoprivrede u Stopanji

PKS-RPK Kruševac: Sa Međunarodnog sajma poljoprivrede u Stopanji
07. novembra
08:29 2019

Na XIV Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Stopanji održanom proteklog vikenda, predstavilo se preko 200 izlagača iz zemlje i inostranstva na površini od 4.000 m2. Svoje štandove, pored brojnih izlagača iz oblasti poljoprivredne proizvodnje i mehanizacije, imali su i Kancelarija za poljoprivredu opštine Trstenik, Poljoprivredni fakultet Kruševac i Mesna zajednica Stopanja.

Među brojnim izlagačima bili su i proizvođači lozno sadnog materijala, zanatskih i drugih proizvoda kao i starih zanata. Ideja Poljoprivrednog Sajma je da privuče što veći broj zainteresovanih strana i postane servis onima koji se bave agrarnom delatnošću. Pored lokalnih, nacionalnih i međunarodnih institucija, na sajmu su se mogli videti i noviteti iz oblasti semena, rasadnog materijala, zaštitnih sredstava, poljoprivredne mehanizacije, IT dostignuća, hrane i opreme za životinje, mašina za preradu i pakovanje voća i povrća, otkupa robe, bankarskog sektora, kao i osiguravajućih kompanija.

Sajam poljoprivrede otvorio je Darko Božić, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprovrede. U ime organizatora sajma, brojne izlagače i posetioce pozdravio je direktor PKS-RPK Kruševac g. Predrag Vukićević i predsednik opštine Trstenik g. Aleksandar Ćirić.

Iz iste rubrike