ponedeljak, 24. januar 2022.

RTV Brus

PKS-RPK Kruševac na obeležavanju Dana klimatskih promena

PKS-RPK Kruševac na obeležavanju Dana klimatskih promena
05. novembra
14:42 2019

Povodom obeležavanja Dana klimatskih promena, PKS RPK Kruševac, u saradnji sa Gradom, JP Srbija šume, JKP Vodovod Kruševac i JKP Kruševac, dala je podršku u organizovanju lokalne inicijative „POSADI SVOJE DRVO“ .

Akcija pošumljavanja na teritoriji grada Kruševca jedna je od neophodnih mera za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte i borbe protiv klimatskih promena. U drugoj godini organizovanja ove lokalne inicijative, udvostručen je broj kompanija koje su uzele učešće, kao i iznos prikupljen za sadnju drveća.

Svedoci smo mnogih nepogoda (suša, poplave, erozija i slično), koje su posledica klimatskih promena. Ekologija i zaštita životne sredine trebalo bi da budu zastupljeni u obrazovanju dece od najranijeg uzrasta. Aaktivnostima zaštite resursa i prirode i sprovođenja energetske efikasnosti doprinosimo poboljšanju ekološke situacije u našem mikrookruženju, zaključak je ovogodišnje lokalne akcije.

Društveno odgovorne kompanije koje su uzele učešće u Danu klimatskih promena su: Valvoline Kruševac, Telekomunikacije Blace, Henkel Srbija Kruševac, Joter Kruševac, Gibanj Kruševac, KTK Komerc Kruševac, Gibanj Kruševac, Mlekara Ekomlek Kaonik, HI Župa Kruševac, Aroma 1990 Kruševac, Ivan promet Kruševac, Dunipak Kruševac, Elmos Kruševac, Art Bata enterijer i Auto trend doo Kruševac.

 

 

Iz iste rubrike