RTV Brus

IPARD za početnike

18. decembra
23:40 2017

U prostorijama Opštine Brus održan je seminar u okviru projekta “IPARD za početnike” koji realizuje Udruženje “Ruralni inovacioni centar” Brus po konkursu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za dodelu sredstava za podršku projektima za razvoj poljoprivrede i ruralnih područja. Projekat se sprovodi na teritorijama opština Blace, Aleksandrovac i Brus.

Cilj je informisanje, obuka i priprema poslovne dokumentacije za nosioce ili članove registrovanih poljoprivrednih gazdinstava za konkurisanje za IPARD program i podsticaje koje dodeljuje pomenuto Ministarstvo, istakao je predavač Radojica Mojsijev ispred istoimene Konsultantske kuće.

Prema rečima inženjera agronomije Saše Miljkovića, Ruralnom inovacionom centru Brus mogu se javiti nosioci ili članovi registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu sa teritorije opštine Brus, zainteresovani za korišćenje podsticajnih sredstava IPARD programa za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Iz iste rubrike