RTV Brus

ARRRO u Brusu predstavila aktuelne programe Ministarstva privrede

21. aprila
15:01 2021

Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga realizovala je u bruskom Centru za kulturu prezentaciju aktuelnih programa podrške Ministarstva privrede i jednodnevnu start up obuku za potencijalne i postojeće privredne subjekte.

U ime lokalne samouprave prisutne je pozdravio šef Odseka za društvene delatnosti, privredu i lokalni ekonomski razvoj Nikola Zbiljić.

Zainteresovani preduzetnici i početnici u poslovanju imali su priliku da se upoznaju sa četiri javna poziva za Programe podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, za žene preduzetnice i mlade, podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte i podrške mikro, malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme. Programe sprovode Ministarstvo privrede i Fond za razvoj, a predstavljaju kombinaciju bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda, objašnjava direktor ARRRO Stefan Ribać.

Prema njegovim rečima za prva tri programa izdvojeno je 450 miliona dinara dok je za program nabavke opreme opredeljeno 1,55 milijardi dinara bespovratnih sredstava. Javni pozivi otvoreni su dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra ove godine.

Inače pomenuta prezentacija bila je prilika da se zainteresovani preduzetnici i početnici u poslovanju sa teritorije bruske opštine upoznaju i sa aktuelnim programima NSZ.

Iz iste rubrike