RTV Brus

Usvojen drugi rebalans budžeta SO Brus

Usvojen drugi rebalans budžeta SO Brus
22. septembra
15:37 2020

Odlukom većine odbornika na 4. skupštinskom zasedanju izglasan je drugi rebalans budžeta opštine Brus za tekuću godinu, projektovan na 623 miliona dinara. Time je zabeleženo umenjenje od 334 milona u odnosu na prvi rebalans s početka 2020. Podsetimo da je ovogodišnji opštinski budžet, prvobitno projektovan na 861.260 hiljada dinara, usvojen na skupštinskom zasedanju 12. novembra prošle godine a prvom korekcijom u februaru ove uvećan 957 miliona dinara. Do umanjenja budžeta je, prema rečima šefa Odseka za privredu i finansije opštinske uprave opštine Brus Danice Lazarević, došlo, pre svega, zbog nemogućnosti realizacije planiranih sredstava Kancelarije za javna ulaganja do kraja godine ali i manjih ulaganja u drugim sektorima, saobraćajnu infrastrukturu, turizam, sport i kulturu.

 

Nasuprot tome, izvesna povećanja zabeležena su u oblasti rada skupštine tj. skupštinskih komisija i odbornika, predsednika, mesnih zajednica i PU Pahuljice kao i Doma zdravlja i Opštinskog štaba za vanredne situacije, zbog novonastale situacije usled korona virusa.

Prema rečima šefa odborničke grupe SNS “Aleksandar Vučić-za našu decu” Ivana Markovića, najveća prekoračenja planiranih sredstava pre konstituisanja novog saziva, zabeležena su u radu Mesnih zajednica.

Odbornici su u nastavku usvojili i Predloge Godišnjeg i Operativnih planova rada PU Pahuljice za 2020-21 godinu, Odluka o izmenama i dopunama Pravilnika o uslovima za upis, prijem i ispis dece i ostvarivanju prava i obaveza korisnika usluga u ovoj ustanovi kao i o Mreži javne predškolske ustanove na teritoriji bruske opštine. Data je saglasnost na izmene Ugovora o osnivanju Turističke organizacije regije Kopaonik a za člana Upravnog odbora ove turističke organizacije imenovana je vd direktora TOO Brus Jelena Radulović.

Predlog odborničke grupe “dr Dragutin Radosavljević Duta“ o reaktiviranju 5 mesnih zajednica, čime bi na teritoriji opštine Brus ponovo funkcionisalo 39 mesnih zajednica, naći će se, kako je najavljeno, na narednom skupštinskom zasedanju.

Iz iste rubrike