RTV Brus

U čast nepobedivih

12. maja
15:58 2021

12. maj dan medicinskih sestara


Međunarodni dan medicinskih sestara obeležava se u celom svetu 12-tog maja, ove godine pod sloganom „Sestrinstvo – glas koji vodi – vizija zdravstene budućnosti “.

Datum je ustanovljen u znak sećanja na rođenje Florens Najtingel, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije.

Dugi niz godina ovaj dan obeležavaju i 43 medicinske setsre i tehničara bruskog Doma zdravlja.Zbog aktuelne situacije izazvane pandemijom korona virusa, ove godine će, prema rečima glavne sestre Zorice Grujić, uobičajene aktivnosti izostati.

Medicinske sestre su najbrojnija profesija i stubovi zdravstvenog sistema svake države, objašnjava Zorica Grujić.

Glavna medicinska sestra bruskog Doma zdravlja, ne krije zadovoljstvo radom svojih kolega, preko 40 medicinskih sestara i tehničara.

Tokom borbe sa pandemijom zdravstveni radnici su se našli pred velikim izazovom, dajući svoj maksimum.

Kroz sve ove godine, medicinske sestre su unapređivale svoju struku i išle u korak sa vremenom, sve zarad lečenja i nege pacijenata, čija je zahvalnost i najveća satisfakcija u radu kaže Zorica Grujić.

U nadi da su pred svima nama bolji dani, medicimske sestre bruskog Doma zdravlja na ovaj poseban dan poručuju da će humanost, saosećajnost i požrtvovanost ostati vodilje njihovog rada i profesije.

Iz iste rubrike