petak, 23. februar 2024.

RTV Brus

Predstavnici lokalne samouprave i Nacionalnog saveta romske manjine obišli Romsko naselje u Brusu

Predstavnici lokalne samouprave i Nacionalnog saveta romske manjine obišli Romsko naselje u Brusu
02. jula
21:24 2021

U okviru poseta lokalnim samoupravama, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić sa saradnicima, obišao je opštinu Brus. Cilj posete je podrška romskoj zajednici na teritoriji bruske opštine kroz programe i projekte namenjene inkluziji Roma. Nakon sastanka u zgradi Opštinske uprave, na kome su dogovorene smernice dalje saradnje, predstavnici lokalne samouprave sa gostima iz Nacionalnog saveta obišli su romsko naselje u Brusu.

Zadovoljan sam činjenicom da je rukovodstvo opštine Brus pokazalo inicijativu za pokretanjem procesa inkluzije Roma, rekao je ovom prilikom Dalibor Nakić, ističući značaj dijaloga u neposrednoj komunikaciji sa pripadnicima romske zajednice.

Opština Brus radiće na izradi strateških dokumenata i uspostavljanju lokalnih mehanizama za sprovođenje inkluzije Roma u čemu će im Nacionalni savet pružiti stručnu i tehničku podršku, rekla je ovom prilikom predsednica opštine Brus Valentina Milosavljević.

Dogovorena je intezivna saradnja Opštine i Saveta na punoj integraciji romskog stanovništva, a akcenat će biti na uslovovima stanovanja i obrazovanja mladih.

Podrška Saveta i lokalne samouprave u procesu itregracije Roma od velikog su značaja za romsku zajednicu u Brusu rekao je ispred Udruženja romske nacionalne manjine u Brusu Aleksandar Jovanović.

Inače u prethodnom periodu uklonjena je divlja deponija pored Romskog naselja, a pomenuti prostor duž obale Rasine biće ogradjen i pretvoren u zelenu površinu.

Iz iste rubrike