RTV Brus

U završnici projekta “Usklađivanje rada i roditeljstva”

23. novembra
21:41 2020
U kabinetu predsednice opštine Brus potpisani ugovori – Bespovratna sredstva za osam porodica mladih roditelja

Od 2.960.000 dinara koliko je Opštini Brus za ovu namenu pripalo na osnovu Ugovora o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave potpisanim sa Ministarstvom bez portfelja za demografiju i populacionu politiku, osam porodica mladih roditelja dobilo je po 350 hiljada dinara.

„Cilj nam je da unapredimo kvalitet života kroz podsticanje preduzetništva mladih roditelja i tako doprinesemo boljoj demografskoj slici bruske regije“, rekla je ovom prilikom predsednica opštine Brus dr Valentina Milosavljević. Sredstva će prema njenim rečima biti uplaćena u najkraćem roku.

Uslove konkursa, da nisu stariji od 40 godina, da su roditelji bar jednog deteta i da su početnici u poslu ispunili su svi kandidati a dobijena sredstva, kako kažu, namenjena su za kupovinu mašina od staklorezačke i radnje za izradu brava i okova preko firmi za izradu i bušenje betona do kupovine opreme za cvećaru i pekaru. Svi su mišljenja da će pomenuta sredstva doprineti unapređenju kvaliteta rada i konkurentnosti na tržištu.

Za obuku mladih preduzetnika, koja je zbog aktuelne epidemiološke situacije produžena, obezbeđeno je 160 hiljada dinara. Trošenje namenskih sredstava u skladu sa konkursnom dokumentaciom pratiće nadležna komisija.

 

Iz iste rubrike