sreda, 17. avgust 2022.

RTV Brus

Počela podela novih 400 hiljada vaučera za odmor u Srbiji

03. juna
12:51 2020

Za one koji planiraju godišnji odmor na nekoj od destinacija u Srbiji lepa vest je da je počela podela novih 400 hiljada vaučera za odmor u zemlji. Ovu meru Ministarstvo turizma sprovodi već pet godina unazad, sa ciljem podsticaja razvoja domaćeg turizma. Osim što su Beograd i Novi Sad novi gradovi u kojima mogu da se koriste vaučeri, novina u odnosu na prošlu godinu je povećan obuhvat ljudi koji mogu da se prijave, objašnjava upravnik Pošte Brus Radoljub Aleksić.

Vaučeri u vrednosti od 5 hiljada dinara se dodeljuju za boravak u ugostiteljsko-turističkim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja a procedura za prijavu je jednostavna objašnjava Aleksić.

Iz Pošte Brus apeluju na sugrađane da iskoriste pogodnosti subvencionisanog letovanja. Onima koji ostvare pomenuto pravo, Ministarstvo turizma će preko Pošte, dostaviti vaučer lično na adresu u vidu vrednosnog pisma.

Radoljub Aleksić objašnjava da će se na ovaj način značajno produžiti turistička sezona, te da neće biti ograničena na dva ili tri letnja meseca, već da će potrajati do kraja godine. Time će se bar delimično smanjiti šteta koja nastala zbog manjeg broja međunarodnih putovanja usled pandemije korona virusa.

Iz iste rubrike