nedelja, 24. oktobar 2021.

RTV Brus

Održana dvanaesta sednica Skupštine opštine Brus

16. septembra
10:03 2021

Dnevni red dvanaeste sednice Skupštine opštine Brus od 25 tačaka proširen je sa tri nove. Usvojeni su predlog Odluke o izmeni Odluke o Socijalnoj zaštiti opštine Brus i Zahtev Srednje Škole Brus da se učenicima 1. razreda čije je mesto prebivališta udaljeno više od 5 km od sedišta škole plati mesečna karta.

Doneta je i odluka kojom se odbornici SO Brus odriču dela naknade u iznosu od po 1.000 dinara, za pomoć porodici Živković iz Zlatara. Odbornici su usvojili predlog Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine za period januar-jun 2021. i predlog Odluke izmene odluke o dodeli sredstava za nabavku udžbenika za učenike prvog razreda osnovnih škola. Odlučivalo se o predlozima Usklađenih finansijskih planova predsednika opštine, Skupštine opštine, Opštinske uprave kao i ustanova i škola u opštini Brus, sa Odlukom o drugom rebalansu budžeta za tekuću godinu.

Za novog vršioca dužnosti direktora JKP „Rasina“ imenovan je Rade Nedeljković, diplomirani inženjer prerade drveta iz Brusa a za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Jelena Radulović, diplomirani pravnik iz Brusa.

 

Iz iste rubrike