RTV Brus

Obeležavanje Dečje nedelje u Udruženju MNRL Pčelica Brus

06. oktobra
15:35 2020

U Udruženju MNRL Pčelica u Brusu nizom raznovrsnih aktivnosti obeležavaju Dečju nedjelju. Početak manifestacije obeležen je druženjem sa predstavnicima lokalne samouprave i humanitarnih organizacija. Korisnike dnevnog boravka obišla je predsednica opštine Brus dr Valentina Milosavljević sa saradnicima i uručivši im poklon pakete sa školskim priborom. Zadovoljstvo je biti vaš prijatelj, rekla je ovom prilikom predsednica opštine. Ovo je, prema njenim rečima, jedna u nizu akcija koje će lokalna samouprava u narednom periodu realizovati.

Za dobrodošlicu gostima priređen je prigodan program a za uspomenu na ovaj dan predsednici opštine je uručen grupni rad korisnika Dnevnog boravka.

U nastavku je organizovano tradicionalno druženje sa predstavnicima humanitarne organizacije „Prijatelj u nevolji“ iz Beograda. Reč je o organizaciji koja se bavi podrškom dece sa zdravstvenim razvojnim problemima i jačanjem Udurženja roditelja sa ciljem kvalitenijeg života ove populacije, kaže Tanja Štoljonić. Kao deo uspešne saradnje, porodicama korisnika uručeni su humanitarni paketi .

U ovom udruženju se nadaju uspešnoj realizaciji planiranih aktivnosti i u uslovima pandemije, uz neophodnu primenu bezbednosnih mera. Olakšavajuća okolnost je kako kažu, savremeno opremljen prostor Dnevnog boravka MNRL “Pčelica” po najvišim evropskim standardima koji umesto dosadasnjih 16 moze da primi tridesetak korisnika.

Iz iste rubrike