četvrtak, 23. septembar 2021.

RTV Brus

O problemima JKP Rasina na skupštinskom zasedanju

18. novembra
14:53 2020

Dnevni red skupštinskog zasedanja od 56 tačaka proširen je za još dve. Usvojeni su, između ostalog predlozi Programa budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i Operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji bruske opštine kao i Statut Turističke organizacije Regija Kopaonik. Najviše diskusije za govornicom izazvalo je izjašnjavanje o Izveštaju o izvršenju Odluke o opštinskom budžetu za period januar-sepetembar 2020. Odbornik Nebojša Jovanović ispred Grupe građana “Za Brus – dr Dragutin Radosavljević Duta” zatražio je od pretodnog i sadašnjeg rukovodstva objašnjenje za zatečeno stanje u opštini i JKP Rasina.
V.d. direktor ovog preduzeća Milan Marjanović ukazao je na tešku situaciju u JK, sobzirom da je reč o preduzeću koje obavlja delatnosti od opšteg interesa za građane Brusa a kao razlog naveo nesavesno ponašanje prethodnog rukovodstva. Prema njegovim rečima dugovanja prema dobavljačima iznose oko 26 miliona dinara a katastrofalno stanje i brojne nepravilnosti uočene su u gotovo svim sektorima. Iako su nakon opsežne analize poslovanja preduzete prve mere i racionalizacija, Marjanović je zaključio da bez domaćinskog ponašanja, subvencija i pomoći lokalne samouprave neće biti ni oporavka ovog preduzeća u narednom periodu.
Na Dnevnom redu su se našli i Uskalđeni finansijski planovi Fonda za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Štaba za vanredne situacije, Sportskog, Centra za socijalni rad i za kluturu, Mesnih zajednica, Srednje i nekoliko osnovnih škola kao i razrešenje odnosno imenovanje članova upravnih, nadzornih i školskih odbora više opštinskih ustanova i institucija i poverenika mesnih zajednica.

Iz iste rubrike