RTV Brus

Ministar Bratislav Gašić sastao se sa ambasadorom Republike Italije i ambasadorkom Rumunije

Ministar Bratislav Gašić sastao se sa ambasadorom Republike Italije i ambasadorkom Rumunije
26. novembra
14:27 2022

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se sa ambasadorom Republike Italije Lukom Gorijem.

Ministar Gašić i ambasador Gori iskazali spremnost na unapređenje policijske saradnje Ministar Gašić i ambasador Gori iskazali spremnost na unapređenje policijske saradnje.

Na sastanku je iskazana spremnost za potpisivanje Sporazuma o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola, što je od velikog značaja za srpsku dijasporu u Italiji.

Obojica sagovornika su se složila da je saradnja dva ministarstva unutrašnjih poslova dobra kao i da postoji mogućnost unapređenja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, trgovine narkoticima, terorizma i ilegalnih migracija, kao i zajedničkih obuka.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se i sa ambasadorkom Rumunije Silvijom Davidoju sa kojom je razgovarao o odnosima dve države u oblasti unutrašnjih poslova.

Naglašena potreba za intenzivnijom saradnjom Srbije i Rumunije u oblasti zaštite granica i iregularnih migracija.

Obostrano su istaknuti tradicionalno dobri i prijatelјski odnosi dve države i iskazana je želјa za dalјim unapređenjem regionalne saradnje.

Posebno je naglašena potreba za intenziviranjem saradnje i zajedničkom borbom kada su u pitanju ilegalne migracije i zaštita zajedničke granice, kao i u oblasti borbe protiv prekograničnog kriminala.

Ministar Gašić je istakao da Srbija neće biti parking za migrante.

 

 

 

 

 

Iz iste rubrike